Wakaf Al-Quran Ummah

Pakej Wakaf Quran: RM 30
Pakej Wakaf Quran: RM 90
Pakej Wakaf Quran: RM 150
Pakej Wakaf Quran: RM 300
Pakej Wakaf Quran: RM 1500
Pakej Wakaf Quran: RM 3000
Clear

surah at-talaq ayat seribu dinar 2 dan 3 yayasan ammirul ummah wakaf al-quran nusantara wakaf bina dan baiki masjid wakaf quran

Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”

(HR Muslim, bilangan (3092) daripada Abu Hurairah)

Program Wakaf Quran :

Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H​

 

 

yayasan ammirul ummah, Wakaf Al-Quran Nusantara,Wakaf Al Quran Yayasan Ammirul Ummah Banner Ads Esedekah Fatijja Digital Surah Al Alaq 2021 2022 Wakaf Al Quran Ramadan 1442 1443 2021 2022,Wakaf Quran Malaysia,Program Wakaf Mushaf Al-Quran,mobileapp.worldcharityfund.net,worldcharityfund.net,esedekah.com.my,esedekah,fatijja digital,imbnet,harian metro,covid-19,wakaf quran ramadan,wakaf al- quran ramadan,wakaf al- quran ramadan 2021,wakaf al- quran ramadan 1442,wakaf al- quran ramadan 1443,imancare

yayasan ammirul ummah, Wakaf Al-Quran Nusantara,Wakaf Al Quran Yayasan Ammirul Ummah Banner Ads Esedekah Fatijja Digital Surah Al Alaq 2021 2022 Wakaf Al Quran Ramadan 1442 1443 2021 2022,Wakaf Quran Malaysia,Program Wakaf Mushaf Al-Quran,mobileapp.worldcharityfund.net,worldcharityfund.net,esedekah.com.my,esedekah,fatijja digital,imbnet,harian metro,covid-19,wakaf quran ramadan,wakaf al- quran ramadan,wakaf al- quran ramadan 2021,wakaf al- quran ramadan 1442,wakaf al- quran ramadan 1443,imancare

 

 

wakaf al-quran nusantara yayasan ammirul ummah malaysia indonesia (9)

Tuan,Puan yang dirahmati Allah,sebanyak lebih 200 ribu naskah al-quran  diperlukan di madrasah, tahfiz-tahfiz,masjid-masjid,pondok-pondok,sekolah-sekolah di seluruh pelosok indonesia yang bekeluasan 1.905 juta km² dengan  penduduk islam berjumlah lebih 200 Juta orang di dalam Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H anjuran Yayasan Ammirul Ummah.

Program Wakaf Al-Quran Nusantara dan Program Wakaf Al-Quran Nusantara 1443H/ 2021 di bawah kelolaan Yayasan Ammirul Ummah membuka peluang kepada seluruh umat islam di Malaysia untuk bersedekah,infak berwakaf tunai bagi membolehkan kami  mencetak dan mengedarkan 200 ribu naskah al-quran di seluruh indonesia pada kadar kemampuan kami pada masa kini.

“Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi orang lain.” – Hadit Nabi Muhammad s.a.w (HR Ath-Thabrani).

 

Kami juga menjemput Syarikat-syarikat swasta, badan-badan korporat,ngo-ngo lain serta individu untuk turut serta menyertai program Wakaf Al-Quran Nusantara Ramadan 2021 / 1442H ini.

Maklumat Perbankan :

Anda juga boleh depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

*Maybank: 563019271201
*CIMB Bank : 8603338218

 

Yayasan Ammirul Ummah (545667-X)
Lot 20200 Taman LG Utama,
Jalan Tengku Umar, 21300 Kuala Terengganu,
Terengganu, Malaysia

Tel: +6013 986 3106
Email: yayasanammirulummah@gmail.com

#Infak
#Wakaf
#Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H
#WakafQuran
#WakafAlQuran
#Gandakan Pahala Kita
#Semoga Allah Ampuni Dosa-Dosa Kita dan Limpahi Pahala dan Kurnia
#Yayasan Ammirul Ummah
#Bersama Membuat Kebajikan dan Kebaikan

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM1 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka.

Yang menariknya, kita cuma buat berwakaf sekali namun manfaatnya berpanjangan. Mungkin ada di kalangan kita yang mahu berwakaf secara tetap setiap hari,minggu atau bulan.Insyallah.Pahalanya berpanjangan mengiringi kita di alam barzakh dan di akhirat kelak. Insyallah.Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf al-quran Lillahi Ta’ala.

Boleh Niatkan wakaf Al-Quran ini untuk arwah ibu,bapa dan sanak-saudara yang maish hidup atau sudah meninggal dunia,insyallah pahalanya akan mengalir sehingga ke alam akhirat

 

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60139863106)

Yayasan Ammirul Ummah mengucapkan  setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada tuan/puan yang menyumbang.

Anda juga boleh menyertai kempen Wakaf Al-Quran secara Bulanan. Jika berminat sila isi borang di bawah untuk kami hubungi.

Borang Daftar Wakaf Al-Quran secara Bulanan

   

   

  yayasan ammirul ummah - wakaf al-quranBarang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.
  Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. – Surah Al Talaq  2-3

   

   

   

  surah Al-Baqarah Ayat-261 sedekah infak yayasan ammirul ummah 2021 2022 2023 2024 2025 wakaf quran
  Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

  Dalam banyak-banyak amalan kebaikan, akan ada manusia ketika di dunia dulu sangat berat untuk bersedekah. Namun, ketika menghadapi saat kematiannya, dia merayu kepada Allah supaya ditangguhkan seketika supaya dia dapat berbuat demikian.

  Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: “Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

  Manusia hanya akan tahu kehebatan dan ketinggian amalan sedekah itu selepas mereka meninggal dunia. Sedekah digambarkan sesuatu yang sangat luar biasa.

  Mengikut perkiraan asas matematik, apabila satu tolak satu, maka hasilnya adalah kosong. Bagaimanapun, tidak bagi amalan sedekah kerana perkiraan (1-1) itu akan jadi 10 sehingga 700.

   

  Demikian besarnya ganjaran pahala dijanjikan Allah kepada hamba-Nya yang bersedekah dan berinfak di jalan Allah.

  Bersedekah dan berinfak tidak akan sesekali menyebabkan harta seseorang itu semakin berkurangan, namun ia dapat memperkayakan hati, membersihkan harta, memanjangkan usia serta melancarkan rezeki yang dikurniakan Allah.

  Sebab itu, bagi menyelesaikan pelbagai masalah dalam kehidupan kita hari ini, sedekah adalah jalan penyelesaiannya. Secara logiknya, apabila berada dalam kekurangan, pasti kita mengharapkan orang lain memberikan sesuatu.

  Bagaimanapun, perkara itu perlu diubah. Kita perlu berusaha untuk bersedekah walaupun dalam keadaan kekurangan selain meyakini amalan itu menyebabkan diri kita akan memperoleh banyak kelebihan.

   

  7 Nasihat Dari Kubur

   

  1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD.
  2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka LUASKAN aku dengan ber SILATURAHIM.
  3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka RAMAIkanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR’AN.
  4). Aku adalah tempatnya binatang-binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH
  5). Aku yang menyepitkanmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
  6). Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..
  7). Aku adalah tempat Munkar dan Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah “LAILAHAILALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH”..
  infak sedekah kubur yayasan ammirul ummah - wakaf quran nusantara
  WAKAF QURAN . WAKAF AL-QURAN, WAKAF QURAN RAMADAN . WAKAF AL-QURAN RAMADHAN . WAKAF AL-QURAN NUSANTARA . WAKAF AL-QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH . WAKAF QURAN IMAN CARE . WAKAF QURAN MALAYSIA WAKAF QURAN INDONESIA

   

  wakaf al quran tv alhijrah – hukum wakaf al qur’an – wakaf al quran malaysia – apa itu wakaf al qur’an – wakaf al quran online – program wakaf al quran malaysia – cara wakaf al quran  wakaf quran malaysia  yayasan ammirul ummah ebit lew

  Yayasan Ammirul Ummah