Wakaf Al-Quran Ummah Yayasan Ammirul Ummah

Pakej Wakaf Quran: 1 Naskah - RM30.00
Pakej Wakaf Quran: 2 Naskah - RM60.00
Pakej Wakaf Quran: 3 Naskah - RM90.00
Pakej Wakaf Quran: 4 Naskah - RM120.00
Pakej Wakaf Quran: 5 Naskah - RM150.00
Pakej Wakaf Quran: 10 Naskah - RM300.00
Pakej Wakaf Quran: 20 Naskah - RM600.00
Pakej Wakaf Quran: 30 Naskah - RM 900.00
Pakej Wakaf Quran: 50 Naskah - RM1500.00
Pakej Wakaf Quran: 100 Naskah - RM3000.00
Pakej Wakaf Quran: 200 Naskah - RM6000.00
Pakej Wakaf Quran: 500 Naskah - RM 15,000.00
Pakej Wakaf Quran: 1000 Naskah - RM30,000.00
Clear
Share/ Kongsi

Marilah bersama Yayasan Ammirul Ummah untuk terus menyinari rantau Nusantara dengan cahaya Al-Quran melalui program infak tunai Wakaf Al-Quran Ummah / Nusantara.Cahaya Al-Quran bukan seperti cahaya lampu atau pelita, tetapi cahaya Al-Quran mampu untuk menerangi hati sanubari dan menerangi kehidupan, bahkah menjadi pembantu di alam kubur dan akhirat kelak.

Mari bantu Anak-anak yang belajar al-quran di seluruh pelosok nusantara bersama Yayasan Ammirul Ummah.

“Dan inilah kitab (Al-Quran) yang kami turunkan mempunyai keberkatan, maka ikutlah ia dan bertakwalah supaya kamu beroleh rahmat”.- Surah Al-An’am, ayat 155

surah at-talaq ayat seribu dinar 2 dan 3 yayasan ammirul ummah wakaf al-quran nusantara wakaf bina dan baiki masjid wakaf quran

Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”

(HR Muslim, bilangan (3092) daripada Abu Hurairah)

Program Wakaf Quran Ummah :

Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H​

Borang Daftar Wakaf Al-Quran secara Bulanan

Sila Isi Di Bawah:-

Nama Penuh
Nama Penuh Anda
Field is required!
Field is required!
No. Telefon
No. Telefon Anda
Field is required!
Field is required!
Alamat Email
Field is required!
Field is required!
Cara Bayaran (Sila Pilih):
Field is required!
Field is required!
Komen/ Pertanyaan:
Field is required!
Field is required!

MENCARI PAHALA - KEBERKATAN - SAHAM AKHIRAT -WAKAF QURAN WAKAF AL QURAN NUSANTARA WAKAF AL QURAN UMMAH YAYASAN AMMIRUL UMMAH PROGRAM WAKAF QURAN ESEDEKAH ESEDEKAH INFAK WAKAF ZAKAT WAKAF AL QURAN MINGGUAN WAKAF AL QURAN BULANAN

 

yayasan ammirul ummah, Wakaf Al-Quran Nusantara,Wakaf Al Quran Yayasan Ammirul Ummah Banner Ads Esedekah Fatijja Digital Surah Al Alaq 2021 2022 Wakaf Al Quran Ramadan 1442 1443 2021 2022,Wakaf Quran Malaysia,Program Wakaf Mushaf Al-Quran,mobileapp.worldcharityfund.net,worldcharityfund.net,esedekah.com.my,esedekah,fatijja digital,imbnet,harian metro,covid-19,wakaf quran ramadan,wakaf al- quran ramadan,wakaf al- quran ramadan 2021,wakaf al- quran ramadan 1442,wakaf al- quran ramadan 1443,imancare

Cara wakaf quran - bayaran ke Akaun Bank Maybank Islamic Yayasan Ammirul Ummah Wakaf Al Quran Nusantara Wakaf Al Quran Ummah

Tuan,Puan yang dirahmati Allah,sebanyak lebih 200 ribu naskah al-quran  diperlukan di madrasah, tahfiz-tahfiz,masjid-masjid,pondok-pondok,sekolah-sekolah di seluruh pelosok indonesia yang bekeluasan 1.905 juta km² dengan  penduduk islam berjumlah lebih 200 Juta orang di dalam Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H anjuran Yayasan Ammirul Ummah.

Program Wakaf Al-Quran Ummah dan Program Wakaf Al-Quran Nusantara 1443H/ 2021 di bawah kelolaan Yayasan Ammirul Ummah membuka peluang kepada seluruh umat islam di Malaysia dan seluruh dunia untuk bersedekah,infak berwakaf tunai bagi membolehkan kami  mencetak dan mengedarkan 200 ribu naskah al-quran di seluruh indonesia pada kadar kemampuan kami pada masa kini.

doa nabi muhammad yayasan ammirul ummah - wakaf quran - wakaf al-quran - sedekah -infak - wakaf

WAKAF QURAN - WAKAF AL QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH WAKAF QURAN WAKAF AL QURAN UMMAH AL QURAN SEDEKAH WAKAF INFAK ESEDEKAH

 

wakaf quran - wakaf al-quran - wakaf quran yayasan ammirul ummah - e-sedekah - esedekah wakaf quran di papua barat indonesia wakaf al quran ummah

 

“Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi orang lain.” – Hadit Nabi Muhammad s.a.w (HR Ath-Thabrani).

 

PELUANG MENAJA/PENAJAAN WAKAF AL-QURAN UMMAH

WAKAF QURAN - WAKAF QURAN UMMAH YAYASAN UMMAH
PELUANG PENAJAAN WAKAF AL-QURAN UMMAH – YAYASAN AMMIRUL UMMAH

Kami juga menjemput orang perseorangan,para peniaga dan usahawan,para hartawan,Jabatan-jabatan kerajaan,Syarikat-syarikat swasta, badan-badan korporat,ngo-ngo, mana mana persatuan dan kelab  untuk turut serta membuat penajaan program Wakaf Al-Quran Ummah Nusantara  2021 / 1443H ini.

Boleh mohon  borang pendaftaran dan kertas kerja cadangan penajaan (sponsorship paperwork proposal) dari kami Yayasan Ammirul Ummah, Email : yayasanammirulummah@gmail.com atau hubungi kami di talian +6013 986 3106 (sms/call/whatsapp)

Maklumat Perbankan :

Anda juga boleh depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM/Online Banking.Sumbangan melalui cek juga diterima.

*Maybank: 563019271201
*CIMB Bank : 8603338218

 

WAQF QURAN WAKAF AL QURAN UMMAH MONTHLY CREDIT DEBIT CARD VISA MASTERCARD PAYMENT YAYASAN AMMIRUL UMMAH WAKAF QURAN

Kami sediakan juga saluran kemudahan pembayaran melalui  Secure Online Payment Gateway khas untuk Kad Kredit/Debit Visa dan Mastercard.

Pembayaran melalui kad kredit / debit ini memudahkan anda untuk membuat auto debit  potongan secara tetap automatik untuk berwakaf tetap setiap bulan.

Hubungi Kami:

Yayasan Ammirul Ummah (545667-X)
Lot 20200 Taman LG Utama,
Jalan Tengku Umar, 21300 Kuala Terengganu,
Terengganu, Malaysia

Tel: +6013 986 3106
Laman Web: www.yayasanammirulummah.com
Email: yayasanammirulummah@gmail.com

#Infak
#Wakaf
#WakafAlQuranUmmah
#Wakaf Al-Quran Nusantara 2021 / 1443H
#WakafQuran
#WakafAlQuran
#Gandakan Pahala Kita
#Semoga Allah Ampuni Dosa-Dosa Kita dan Limpahi Pahala dan Kurnia
#Yayasan Ammirul Ummah
#Bersama Membuat Kebajikan dan Kebaikan

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM1 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka dan ilmu al-quran itu disebarkan kepada orang lain pula.

Mungkin ada di kalangan kita yang berkemampuan untuk berwakaf secara tetap setiap hari,minggu atau bulan.Insyallah.Pahalanya berpanjangan mengiringi kita di alam barzakh dan di akhirat kelak. Insyallah.Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf al-quran Lillahi Ta’ala.

Boleh juga Niatkan wakaf Al-Quran ini untuk arwah ibu,bapa dan sanak-saudara yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,insyallah pahalanya akan mengalir sehingga ke alam akhirat.semuanya bergantung kepada atas niat/nawaitu kita.semoga allah permudahkan urusan kita dunia dan akhirat.

 

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60139863106)

Yayasan Ammirul Ummah mengucapkan  setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada tuan/puan yang menyumbang.

Anda juga boleh menyertai kempen Wakaf Al-Quran secara Mingguan / Bulanan. Jika berminat sila isi borang di bawah untuk kami hubungi.

Borang Daftar Wakaf Al-Quran secara Bulanan

Sila Isi Di Bawah:-

Nama Penuh
Nama Penuh Anda
Field is required!
Field is required!
No. Telefon
No. Telefon Anda
Field is required!
Field is required!
Alamat Email
Field is required!
Field is required!
Cara Bayaran (Sila Pilih):
Field is required!
Field is required!
Komen/ Pertanyaan:
Field is required!
Field is required!

 

 

yayasan ammirul ummah - wakaf al-quranBarang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.
Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. – Surah Al Talaq  2-3

 

Sedekah Pembuka Pintu Rezeki

 

 

surah Al-Baqarah Ayat-261 sedekah infak yayasan ammirul ummah 2021 2022 2023 2024 2025 wakaf quran
Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

 

SEDEKAH DAN WAKAF BAWA BERKAH DAN REZEKI WAKAF AL QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH WAKAF QURAN AL QURAN SEDEKAH ESEDEKAH WAKAF INFAK ESEDEKAH IMANCARE - e-sedekah - esedekah

Dalam banyak-banyak amalan kebaikan, akan ada manusia ketika di dunia dulu sangat berat untuk bersedekah. Namun, ketika menghadapi saat kematiannya, dia merayu kepada Allah supaya ditangguhkan seketika supaya dia dapat berbuat demikian.

Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: “Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

Manusia hanya akan tahu kehebatan dan ketinggian amalan sedekah itu selepas mereka meninggal dunia. Sedekah digambarkan sesuatu yang sangat luar biasa.

Mengikut perkiraan asas matematik, apabila satu tolak satu, maka hasilnya adalah kosong. Bagaimanapun, tidak bagi amalan sedekah kerana perkiraan (1-1) itu akan jadi 10 sehingga 700.

 

Demikian besarnya ganjaran pahala dijanjikan Allah kepada hamba-Nya yang bersedekah dan berinfak di jalan Allah.

Bersedekah dan berinfak tidak akan sesekali menyebabkan harta seseorang itu semakin berkurangan, namun ia dapat memperkayakan hati, membersihkan harta, memanjangkan usia serta melancarkan rezeki yang dikurniakan Allah.

Sebab itu, bagi menyelesaikan pelbagai masalah dalam kehidupan kita hari ini, sedekah adalah jalan penyelesaiannya. Secara logiknya, apabila berada dalam kekurangan, pasti kita mengharapkan orang lain memberikan sesuatu.

Bagaimanapun, perkara itu perlu diubah. Kita perlu berusaha untuk bersedekah walaupun dalam keadaan kekurangan selain meyakini amalan itu menyebabkan diri kita akan memperoleh banyak kelebihan.

 

Sedekah Dapat Menyembuhkan Penyakit

Sedekah mempunyai banyak hikmah dan kebaikannya. Salah satu kebaikannya bersedekah boleh membantu penyembuhan penyakit dengan izin Allah SWT.

Nabi SAW bersabda maksudnya, “Ubatilah orang yang sakit di antara kalian dengan sedekah”. (HR. Abu Dawud, dihasankan oleh al-Albani dalam Shahihul Jami’).

Jika kalian menghadapi penyakit kronik selain mencari ubatnya maka jangan lupa bersedekah kerana sedekah akan menjadi salah satu rawatan yang mustajab , jika kalian bersedekah mestilah dengan niat mencari kesembuhan. Mungkin kalian telah banyak sedekah, tetapi tidak di niatkan untuk Allah Ta’ala menyembuhkanmu dari penyakit.

Mereka yang diberi taufik oleh Allah Ta’ala telah mencuba nasihat ini. Akhirnya mereka mendapatkan ubat rohiyah yang lebih mujarab daripada ubat jasmani. Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam juga mengubati dengan ubat rohiyah sekaligus ubat ilahiyah.

Para salafus soleh juga mengeluarkan sedekah yang sepadan dengan penyakit dan musibah yang menimpa mereka. Mereka mengeluarkan harta mereka yang paling mereka cintai. Jangan bakhil untuk dirimu sendiri, jika kalian memang memiliki harta dan kemudahan. Inilah kesempatannya telah datang!

Dikisahkan bahawa Abdullah bin Mubarak pernah ditanya oleh seorang laki-laki tentang penyakit yang menimpa lututnya semenjak tujuh tahun. Ia telah mengubati lututnya dengan berbagai macam ubat. Ia telah bertanya kepada para doktor, tetapi tidak menghasilkan apa-apa.

 

Ibnu al-Mubarak pun berkata kepadanya, “Pergi dan galilah telaga, kerana manusia sedang memerlukan air. Saya berharap akan ada mata air di dalam perigi yang engkau gali dan dapat menyembuhkan sakit di lututmu. Laki-laki itu lalu menggali perigi dan ia pun sembuh dengan izin Allah SWT “. (Kisah ini terdapat dalam “Shahih at-Targhib”).

Kita Akan Dijemput

sedekah infak wakaf zakat yayasan ammirul ummah - wakaf quran ummah - wakaf quran - wakaf bina baiki masjid - wakaf harta

Di dalam hidup kita seharian
Ada persamaan inginan
Mencari harta sebanyak mana
Masa terdaya

Bila mentari menyuluh bumi
Kita pun bangkit dari mimpi
Menyambung semula pencarian
Yang terhenti semalam

Kepuasan terpancar jelas
Bila yang dimimpi terbukti
Dengan kekayaan yang dimiliki
Masih tidak lagi mencukupi

Memang begitu sikap manusia
Tidak puas dengan yang ada
Seolah harta di dunia
Bisa bawa ke sana

Kita terlupa harta yang nak di bawa
Amalan seharian itu yang mesti harus di hati
Sudah terlewat bila tubuh terbujur kaku
Tidak berfungsi… di saat itulah
Terlihat semua di mana
Tempat kita…

Harus diingat… kita hanya musafir
Yang didatangkan… hanya sementara
Menghunikan alam
Dan pasti akan dijemput… untuk pulang
Di jemput pulang

Link ke Laman web memorial covid-19 Malaysia – Web Memorial Covid 19 Malaysia

 

KUMPUL PAHALA KETIKA MASIH HIDUP

 

حَتَّى إِذَا جَاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ رَبِّ ارْجِعُونِ (٩٩) لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحًا فِيمَا تَرَكْتُ كَلا إِنَّهَا كَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِنْ وَرَائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ (١٠٠) فَإِذَا نُفِخَ فِي الصُّورِ فَلا أَنْسَابَ بَيْنَهُمْ يَوْمَئِذٍ وَلا يَتَسَاءَلُونَ (١٠١) فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (١٠٢) وَمَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ فِي جَهَنَّمَ خَالِدُونَ (١٠٣) تَلْفَحُ وُجُوهَهُمُ النَّارُ وَهُمْ فِيهَا كَالِحُونَ (١٠٤)

Antara yang akan berlaku hari pertama buat manusia yang ‘berpindah’ ke alam barzakh adalah mereka akan mengulang-
ulang kata: “Wahai Allah, kembalikan aku hidup di dunia.”

Golongan itu menyesal kerana tidak sempat beramal soleh ketika diberikan peluang oleh Allah SWT ketika hayatnya di dunia. Perkara itu dijelaskan dalam firman-Nya yang bermaksud: “Kesudahan golongan yang kufur ingkar itu apabila sampai ajal maut kepada salah seorang di antara mereka, berkatalah ia: “Wahai Tuhanku, kembalikanlah daku (hidup semula di dunia).” (Surah al-Mu’minuun, ayat 99)

Bagaimanapun, Allah SWT menyatakan perkara itu tidak sama sekali akan berlaku. Tidak ada sesiapa pun yang berada di alam barzakh dapat dikembalikan sehinggalah mereka dibangkitkan semula pada hari akhirat.

Seperti dinyatakan dalam Surah al-Mu’minuun, ayat 100 yang bermaksud: “Supaya aku mengerjakan amal-amal yang soleh dalam perkara-perkara yang telah aku tinggalkan.” Tidak! Masakan dapat? Sesungguhnya perkataannya itu hanyalah kata-kata yang ia saja yang mengatakannya, sedang di hadapan mereka ada alam barzakh (yang mereka tinggal tetap padanya) hingga hari mereka dibangkitkan semula (pada hari kiamat).”

Ibnu Umar meriwayatkan: “Rasulullah SAW memegang bahuku lalu berkata, ‘Jadilah kamu di dunia ini seperti orang asing atau perantau.’”

Kemudian Ibnu Umar berkata: “Sekiranya kamu berada pada waktu petang, kamu jangan mengharap hidup sampai pagi hari. Sekiranya kamu berada pada waktu pagi, kamu jangan menantikan waktu petang. Gunakan masa sihatmu sebagai bekalan pada masa sakitmu dan masa hidupmu untuk kematianmu.” (Hadis Bukhari)

Sementara masih bernafas di muka bumi allah ini.Janganlah lepaskan peluang untuk buat pahala melalui sekecil kecil hingga sebesar-besar ibafah/kebaikan/kebajikan , solat,puasa,umrah,haji,qurban,infak,sedekah dan wakaf.

 

7 Nasihat Dari Kubur

 

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD.
2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka LUASKAN aku dengan ber SILATURAHIM.
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka RAMAIkanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR’AN.
4). Aku adalah tempatnya binatang-binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH, INFAK, WAKAF.
5). Aku yang menyepitkanmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
6). Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..
7). Aku adalah tempat Munkar dan Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah “LAILAHAILALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH”..
infak sedekah kubur yayasan ammirul ummah - wakaf quran nusantara
WAKAF QURAN . WAKAF AL-QURAN, WAKAF QURAN RAMADAN . WAKAF AL-QURAN RAMADHAN . WAKAF AL-QURAN NUSANTARA . WAKAF AL-QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH . WAKAF QURAN IMAN CARE . WAKAF QURAN MALAYSIA WAKAF QURAN INDONESIA

 

wakaf al-quran shopee

wakaf al quran tv alhijrah – hukum wakaf al qur’an – wakaf al quran malaysia – apa itu wakaf al qur’an – wakaf al quran online – program wakaf al quran malaysia – cara wakaf al quran  wakaf quran malaysia  yayasan ammirul ummah ebit lew . wakaf al-quran cinta gaza

Yayasan Ammirul Ummah

Share/ Kongsi

Umat Islam yg dirahmati Allah sekalian, jemput berwakaf dengan Wakaf Al-Quran Ummah Nusantara anjuran Yayasan Ammirul Ummah,sila masukkan jumlah wakaf sumbangan semampu anda dan tekan butang Infak/Sedekah.Mininum Dari 1 Naskah = RM30