TABUNG KECEMASAN MISI BANTUAN KEMANUSIAAN GAZA & PALESTIN

Saya Infak: RM30
Saya Infak: RM 60
Saya Infak: RM 100
Saya Infak: RM 300
Saya Infak: RM 500
Saya Infak: RM 1000
Saya Infak: RM 5000
Clear

MAKIN BANYAK RUMAH DAN KEDAI DIROBOHKAN

BANTU MEREKA MENERUSKAN KEHIDUPAN
Rakyat di Palestin terutama di Silwan, Beita terpaksa merobohkan rumah dan kedai mereka sendiri bagi mengelakkan membayar denda jika mereka enggan merobohkan sendiri dan kedai atau rumah tersebut akan tetap dirobohkan oleh Israel,
Jumlah rakyat Palestin yang kehilangan tempat tinggal semakin meningkat, dan ada di antara mereka yang kehilangan sumber pendapatan mereka.
==================================
Namun pada 3 Julai, atas usaha rakyat Palestin di Jabal Sobih yang terus memberi tekanan kepada penduduk haram Israel telah membuahkan hasil apabila mereka telah keluar daripda Jabal Sobih dan simbol 6 bintang berjaya diturunkan.
==================================
pek iftar ramadan gaza palestin yayasan ammirul ummah aman palestin cakna palestin yayasan amal 4 l islamic relief 1 esedekah sedekah wakaf
Jom infakkan RM30 bagi satu kotak Parcel yang mengandungi makanan bagi kelangsungan hidup mereka dan moga ianya terus memberi harapan kepada mereka untuk meneruskan perjuangan mereka di bumi Palestin yang terus menerus sedang dizalimi oleh tentera zionis Israel.
=============================
Macam mana nak bantu mereka?
=============================
Sumbangan boleh disalurkan menerusi akaun bank
Yayasan Ammirul Ummah
Maybank: 563019271201
CIMB Bank : 8603338218

 

Bumi Gaza, Palestin, Syawal 2021/1442H tahun ini disambut dengan linangan air mata meratapi pemergian ibu ayah, adik, kakak ,abang ,pakcik dan makcik, sahabat handai yang gugur syahid akibat kekejaman tentera israel  bermula pada Hujung Ramadhan 2021/1442H. Rumah-rumah kediaman musnah terkena bedilan bom/roket,ramai anak menjadi yatim. Marilah kita bersama bantu mereka harungi hidup mereka.

11 mei 2021, pesawat udara israel mengebom gaza palestin, terkena rumah-rumah kediaman dan penempatan pelarian palestin

 

bayi gaza palestin mati dibom israel yayasan ammirul ummah cinta gaza malaysia aman palestin cakna palestin aid4palestin yayasan amal tabung derma palestin
Gaza, Seorang bayi “Ibrahim Al-Rantisi” telah terbunuh akibat serangan udara Pesawat Israel. – 1 Syawal 2021 / 1442H

 

ANAK..RUMAHMU DIBOM! MAYAT BAYI MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA,PALESTIN 11 MEI 2021
ANAK..RUMAHMU DIBOM! MAYAT BAYI MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA,PALESTIN 11 MEI 2021
ANTARA MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA 11 MEI 2021

 

ANTARA MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA 11 MEI 2021

 

Orang-orang yang berkabung membawa jenazah Hussein Hamad Palestin berusia 11 tahun, yang terbunuh dalam serangan udara Israel di Jalur Gaza, semasa upacara pengkebumiannya di Khan Yunis, Gaza, 11 Mei 2021.

 

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ Ibu kepada kanak-kanak Palestin, Hussien Hamad 11 tahun, yang maut dalam serangan udara israel pada 11 Mei 2021, dihibur oleh orang yang berkabung semasa pengkebumiannya di Beit Hanoun di utara Gaza. AFP
wanita palestin gaza menangis 2021 yayasan ammirul ummah tabung derma gaza palestin imbnet esedekah e-sedekah
Syawal Yang Suram…Kaum wanita di gaza palestin meratapi kematian suami,anak cucu, ahli keluarga dan jiran mereka yang syahid akibat kekejaman tentera Zionis Israel. Rumah2 mereka dibom oleh pesawat zionis.
Rumah-rumah umat islam gaza palestin musnah dibom oleh pesawat tentera zionis israel

 

Hari raya mereka suram dan dilanda duka diburu maut tidak seperti kita yang hanya dikenakan perintah PKP dan masih boleh beraya, menjamu selera bersama keluarga,tidur lena.

Yayasan Ammirul Ummah selaku NGO antarabangsa yang juga aktif di Gaza Palestin mengajak seluruh umat islam untuk infak bagi bantuan kemanusiaan untuk makanan, ubat-ubatan untuk umat islam di Gaza, Palestin melalui PROGRAM SYAWAL BERDARAH DI GAZA,PALESTIN, TABUNG KECEMASAN MISI BANTUAN KEMANUSIAAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH ini.

Sumbangan juga boleh disalurkan menerusi akaun bank Yayasan Ammirul Ummah
Maybank: 563019271201
CIMB Bank : 8603338218
Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal.

 

 

surah al imran 169 yayasan ammirul ummah fatijja esedekah wakaf infak tabung derma gaza palestin
Janganlah kamu mengira bahwa orang-orang yang gugur di jalan Allah itu mati; bahkan mereka itu hidup disisi Tuhannya dengan mendapat rezeki. – Surah Al-Imran ayat 169

 

surah at-talaq ayat seribu dinar 2 dan 3 yayasan ammirul ummah wakaf al-quran nusantara wakaf bina dan baiki masjid wakaf quran

Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”

 

 

 

 

surah Al-Baqarah Ayat-261 sedekah infak yayasan ammirul ummah 2021 2022 2023 2024 2025 wakaf quran
Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Dalam banyak-banyak amalan kebaikan, akan ada manusia ketika di dunia dulu sangat berat untuk bersedekah. Namun, ketika menghadapi saat kematiannya, dia merayu kepada Allah supaya ditangguhkan seketika supaya dia dapat berbuat demikian.

Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: “Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

Manusia hanya akan tahu kehebatan dan ketinggian amalan sedekah itu selepas mereka meninggal dunia. Sedekah digambarkan sesuatu yang sangat luar biasa.

Mengikut perkiraan asas matematik, apabila satu tolak satu, maka hasilnya adalah kosong. Bagaimanapun, tidak bagi amalan sedekah kerana perkiraan (1-1) itu akan jadi 10 sehingga 700.

 

Demikian besarnya ganjaran pahala dijanjikan Allah kepada hamba-Nya yang bersedekah dan berinfak di jalan Allah.

Bersedekah dan berinfak tidak akan sesekali menyebabkan harta seseorang itu semakin berkurangan, namun ia dapat memperkayakan hati, membersihkan harta, memanjangkan usia serta melancarkan rezeki yang dikurniakan Allah.

Sebab itu, bagi menyelesaikan pelbagai masalah dalam kehidupan kita hari ini, sedekah adalah jalan penyelesaiannya. Secara logiknya, apabila berada dalam kekurangan, pasti kita mengharapkan orang lain memberikan sesuatu.

Bagaimanapun, perkara itu perlu diubah. Kita perlu berusaha untuk bersedekah walaupun dalam keadaan kekurangan selain meyakini amalan itu menyebabkan diri kita akan memperoleh banyak kelebihan.

 

7 Nasihat Dari Kubur

 

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD.
2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka LUASKAN aku dengan ber SILATURAHIM.
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka RAMAIkanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR’AN.
4). Aku adalah tempatnya binatang-binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH
5). Aku yang menyepitkanmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
6). Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..
7). Aku adalah tempat Munkar dan Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah “LAILAHAILALLAH”..

 

YAYASAN AMMIRUL UMMAH SENARAI YAYASAN KEBAJIKAN NGO MALAYSIA INDONESIA GAZA PALESTIN IMBNET WORLDWIDE CHARITY ORGANIZATION - GAZA PALESTIN, PALESTINE

 

Selamatkan GAZA & PALESTIN BERSAMA YAYASAN AMMIRUL UMMAH

#Aid4Palestine

#SaveGaza
#Aid4Gaza
#FreePalestine
#PalestinBumiSyuhada

 

 

 

Rating

Mohon bantu saudara kita (anak-anak kecil,orang-orang tua,keluarga) di bumi Gaza Palestin yang terus menerus  diserang oleh tentera israel.Ramai kanak-kanak terbunuh,ibu-ibu,ayah-ayah,remaja-remaja dan ramai anak menjadi yatim.Bantu mereka untuk terus hidup.

Bersama Kita Aminkan Doa-doa para penyumbang untuk wakaf,sedekah dan zakat Yayasan Ammirul Ummah. Doa-doa para pewakaf kami sudah sampaikan kepada para penerima wakaf,sedekah dan zakat bersama Yayasan Ammirul Ummah
Whatsapp Kami (+60173163106) jika anda ingin benarkan doa anda juga dipaparkan di sini.

Nama Pewakaf : NORSABARINA

Wakaf & Sedekah Untuk :
ALLAHYARHAM ABDUL HAMID BIN MAAN

Doa: –
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
AlFatihah


Nama Pewakaf : Hafizah

Doa: –
Semoga dikurniakan nikmat kesihatan dan dijauhkan penyakit yg pelik2.


Nama Pewakaf : sahir

Doa: –

semoga diberi kesembuhan pada ayah yg sedang, dan diberi kesihatan pada ibu yg srdang menjaganya.


Nama Pewakaf : Shahizan

Doa: –

Ampunkan dosa2 kedua ibubapa ku dan juga ampunkan dosa2 ku menjak ku dilahirkan shingga kini


Nama Pewakaf : sarimah

Doa: –

semoga di berikan kesihatan yg baik dan dimurakkn rezeki agar dpt dikongsi bersama2


Nama Pewakaf : SALMIZA BINTI GHAZALI

Wakaf & Sedekah Untuk :

Salamah Samurie dan Ghazali Amin
Doa: –

Saya berniat pahala wakaf ini ke atas kedua ibu bapa saya seperti nama di atas.


Nama Pewakaf : Muhd asyraf bin ramli

Wakaf & Sedekah Untuk :
Ramli bin omar

Doa: –

Berikanlah yg tbaik buat kedua ibubapa ku dan juga diriku ya Allah


Nama Pewakaf : Norafizawati bt Abd Ghafar

Doa: –

Ya Allah …Permudahkanlah segala urusanku didunia Dan diakhirat…aamiin…


Nama Pewakaf : Halimah Hassim

Wakaf & Sedekah Untuk :
Halimah binti Hassim,
Selihah binti Alik
Hassim bin Semat(Arwah ayah)

Doa: –

Ya Allah, Limpahkan Rahmat KasihMu buat ku & keluarga ku, selamat dunia akhirat. Permudahkan urusan kami d dunia, murahkan rezeki & anugerahkan kesihatan supaya dpt menghimpunkan amal ibadat utk bekalan d akhirat.


Nama Pewakaf : INTAN NUR SHAKILA BT ZAINUL ABIDIN

Doa: –

Doakan saya sekeluarga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.


Nama Pewakaf : Mohd Fuad bin Abd Jabar

Wakaf & Sedekah Untuk :
1. Abdul Jabar bin Hj Bakri
2. Jatnah binti Hj Achil
3. Mohd Fuad bin Abd Jabar

Doa: –

allah meletakkan kedua ibu bapa saya bersama roh orang2 beriman. Semoga allah mengahapuskan segala penakit yang ada pada kita saya amin..


Nama Pewakaf : Muhamad khairul hisyam

Wakaf & Sedekah Untuk :
Nurul afiqah binti samsulbahrin

Doa: –

Ya Allah ya tuhanku permudahkanlah segala urusan isteriku untuk bersalin ini, pelihara dan lindungilah mereka ya Allah ya tuhanku.. ampunkan lah dosa dosa kami ya Allah. Amin…


Nama Pewakaf : sharina

Wakaf & Sedekah Untuk :
(mama) : Labia @ bia binti onong
(bapa) : Lapodding(Dah meninggal)

Doa: –

saya berharap saya dapat bawa Mama saya dan keluarga saya ke mekkah sebelum menghembuskan nafas terakhir ..


Nama Pewakaf : Siti jamilah binti darus

Wakaf & Sedekah Untuk :
Siti jamilah binti darus
Nur aisyah damia binti muhd hafiz
Muhammad aqil naufal bin muhd hafiz
Darus bin osman
Che jam binti md daud
Haji daud bin haji isa
Osman bin rejab
Halimah binti haji awang
Muhd hafiz bin bakar

Doa: –

Semoga semua dilindungi dari sebarang penyakit dan pahala yang mengalir seperti air sungai yang tak putus putus mrngalir…aamiin,,


Nama Pewakaf : NUR HANIS HAZIQAH BINTI MOHD HASWADI

Doa: –

Semoga umi,ayah,adik,kakak,baby sentiasa dimurahkan rezeki.


Nama Pewakaf : MARIAH BINTI AHMAD

Doa: –

“Ya Allah! ampunilah dosa kami dan dosa kedua orang tua kami dan kasihilah mereka sebagaimana mereka mengasihi kami sejak kecil.” Aamiin.


Nama Pewakaf : Norlizawati Binti Ayob

Wakaf & Sedekah Untuk :

1. Arwah Seti Saodah Binti Hasim
2. Arwah Ayob Bin Md Karim
3. Arwah Haron Bin Husin
4. Arwah Farah Binti Ayob
4. Itam Binti Mat Piah
5. Mohamad Sabarudin Bin Haron
6. Norlizawati Binti Ayob

Doa: –

“Mahasuci Engkau dan segala puji bagi-Mu. Aku mohon ampunan-Mu. Aku bertobat kepada-Mu.”


Nama Pewakaf : Rosasliza Binti Amat

Wakaf & Sedekah Untuk :

Rosiah Binti Sampol
Rosnita Binti Amat
Rosasliza Binti Amat

Doa: –

-Doakan semoga ibu saya Rosiah Binti Sampol dikurniakan tubuh badan yang sihat dan kuat,dikurniakan kesembuhan tumit kaki agar dapat berjalan dengan lancar,dikurniakan daya pendengaran yang jelas,penglihatan yg baik dan jelas dan dijauhi dari gangguan saka,jin & syaitan yg direjam.
-Doakan akak saya Rosnita Binti Amat dikurniakan kesembuhan dari penyakit mental skizofernia.


Nama Pewakaf : Mohd khayrul bin mat napis

Wakaf & Sedekah Untuk :
Mat napis bin mad amin dan roshaini binti jaafar. Dan saya sendiri

Doa: –

Sy memohon semoga ahli keluarga saya dijauhi dari wabak.penyakit membahaya.dan Allah melimpahkan rezeki pada usaha isteri saya utk memajukan bisness.


Nama Pewakaf : Mohammad Faisal bin Md Esa

Wakaf & Sedekah Untuk :

Allayarham Md Esa bin Kassim

Doa: –

Semoga dipermudahkan urusan semua manusia sama ada yg hidup atau yg sudah meninggal dunia


Nama Pewakaf : SITI RUBIAH BINTI OSMAN

Wakaf & Sedekah Untuk :

SITI RUBIAH BINTI OSMAN
NORASIAH BINTI SABRAN
HJ. OSMAN BIN BUDIN
HJ.JAMRAH BINTI MAT TAROH

Doa: –

Semoga dengan sedikit amalan ini akan menyenangkan kehidupan Di dunia Dan akhirat kelak


Nama Pewakaf : Siti Hadijah Binti Suratman

Wakaf & Sedekah Untuk :

Masnijah Binti Muhamad

Doa: –

Sesungguhnya Aku berwakaf atas nama Allah taala, smoga Allah berikan Kesihatan yang baik kepada ibu ku Masnijah Binti Muhamad


Nama Pewakaf : MD PARIZAL JAMIAN

Wakaf & Sedekah Untuk :

Allahyarhamah Fatimah Binti Abdul Kadir
Allahyarham Jamian Bin Ijan

Doa: –

Semoga kedua ibu bapa saya yg telah meninggal dunia ini dimasukkan di dalam syurga tanpa hisab


Nama Pewakaf : nurul Shahieda

Wakaf & Sedekah Untuk :

Allahyarhamah Rokiah binti shariff

Doa: –

Semoga arwah mama ditempatkan dikalangan orang yg beriman..semoga kami sekeluarga berjumpa di syurga firdausi