Tabung Food Bank Ummah – Yayasan Ammirul Ummah

Sedekah Food Bank: RM 30
Sedekah Food Bank: RM 60
Sedekah Food Bank: RM 120
Sedekah Food Bank: RM 300
Sedekah Food Bank: RM 600
Sedekah Food Bank: RM1000
Clear

Mereka bertanya kepadamu (Muhammad) tentang apa yang harus mereka infakkan. Katakanlah, “Harta apa saja yang kamu infakkan, hendaknya diperuntukkan bagi kedua orang tua, kerabat, anak yatim, orang miskin dan orang yang dalam perjalanan.” Dan kebaikan apa saja yang kamu lakukan, maka sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.
(Surah Al-Baqarah: 215)

wakaf quran wakaf al-quran nusantara ramadan 2021 1142h yayasan ammirul ummah esedekah e-sedekah
WAKAF AL-QURAN NUSANTARA 2021/1442H

 

بسم الله الرحمن الرحيم

Wakaf Makanan Food Bank Ummah Yayasan Ammirul Ummah Imbnet Mohd Kamal Ismail Malaysia Indonesia Sri Lanka FilipinaMari Kongsi Rezeki, Ringankan Beban Mereka Yang Memerlukan melalui  program “Food Bank Ummah ” – Yayasan Ammirul Ummah

program “Food Bank Ummah ” – Yayasan Ammirul Ummah ini mensasarkan bantuan makanan berupa beras dan barangan dapur kepada golongan sasar iaitu kanak-kanak dari golongan keluarga miskin, Orang tua, orang sakit, orang kurang kemampuan (miskin, dhuafat), asnaf.

Setiap hari kita membaca berita mengenai berlakunya bencana (penyakit-berjangkit/kemarau/banjir /gempa bumi / kebakaran / tsunami, tanah runtuh dll )dan krisis ekonomi/politik/peperangan di Malaysia dan seluruh dunia yang mengakibatkan terjadinya bencana kemanusiaan iaitu taraf kemiskinan meningkat.

“Tidak ada suatu musibah menimpa (seseorang), kecuali dengan izin Allah dan sesiapa beriman kepada Allah, nescaya Allah akan memberi petunjuk kepada hatinya. Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.” (At-Taghabun: 11)

 

Tabung-Food-Bank-Ummah-Yayasan-Ammirul-Ummah--keluarga-miskin-2021--2022

 

INFAK WAKAF FOOD BANK UMMAH YAYASAN AMMIRUL UMMAH (2)

Beringatlah, walaupun sesuatu musibah itu bukan terjadi pada kita, tetapi ia tetap peringatan buat kita semua untuk terus beriman kepada Allah SWT.

Alhamdulillah,kita masih mampu makan lebih 5 kali sehari dan tidur dalam perut yang kenyang.Tetapi masih ramai saudara seagama kita yang ditimpa musibah sehingga tidak mampu makan hatta 2 kali sehari akibat kekurangan wang/ kemiskinan/impak Covid-19.

Tabung-Food-Bank-Ummah-–-Yayasan-Ammirul-Ummah-2021-2022-

 

Food Bank Ummah Malaysia Indonesia World Charity Fund Yayasan Ammirul Ummah Imbnet Mohd Kamal Ismail Afmy KAMMI (Kesatuan Aksi Mahasiswa Muslim Indonesia Main 2021 (37)
Program Food Bank Ummah Ramadhan 2021 antarabangsa Yayasan Ammirul Ummah bersama umat islam miskin di Sri Lanka.

Yayasan Ammirul Ummah berusaha membantu umat muslimin dengan program Food Bank Ummah, pek barangan makanan asas  akan diagihkan kepada golongan yang sangat memerlukan.

 

Food Bank Ummah Malaysia Indonesia World Charity Fund Yayasan Ammirul Ummah Imbnet Mohd Kamal Ismail Afmy KAMMI (Kesatuan Aksi Mahasiswa Muslim Indonesia Main 2021 (52)

Negara yang menerima bantuan Ummah Pack adalah di Malaysia sendiri dan negara-negara jiran.

Semoga setiap amalan kebaikan yang kita buat, Allah SWT akan membalas sebaik-baiknya.

Janji ini dirakamkan di dalam al-Quran, surah Al Baqarah, ayat 215:

Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad): apakah yang akan mereka belanjakan (dan kepada siapakah)?

Katakanlah: “Apa jua harta benda (yang halal) yang kamu belanjakan maka berikanlah kepada: Kedua ibu bapa, dan kaum kerabat, dan anak-anak yatim, dan orang-orang miskin, dan orang-orang yang terlantar dalam perjalanan.

Dan (ingatlah), apa jua yang kamu buat dari jenis-jenis kebaikan, maka sesungguhnya Allah sentiasa mengetahuiNya (dan akan membalas dengan sebaik-baiknya).

 

Boleh niatkan infak/sedekah /sumbangan untuk diri sendiri, mak ayah, anak-anak & keluarga yang masih hidup @ telah meninggal dunia.

Semoga setiap rezeki yang anda kongsikan kepada penerima, dilipat gandakan balasan yang baik oleh Allah SWT. Amin

Untuk sumbangan secara manual/transfer/CDM boleh bank in ke akaun yayasan ammirul ummah seperti di bawah.

Bank : Maybank

Nama Yayasan Ammirul Ummah

No akaun : 563019271201

Bank : CIMB Bank

Nama Akaun: Yayasan Ammirul Ummah

No akaun : 8603338218

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60139863106)

Klik Untuk Whatsapp Kami

LIKE & IKUTI FACEBOOK RASMI YAYASAN AMMIRUL UMMAH

 

 

[elfsight_countdown_timer id=”1″]
Muslimin yang dirahmati Allah,
marilah kita berwakaf /infak/sedekah. sila masukkan jumlah sumbangan semampu anda boleh di bawah dan tekan butang Infak/Sedekah di bawah.