SYAWAL BERDARAH DI GAZA,PALESTIN, TABUNG KECEMASAN MISI BANTUAN KEMANUSIAAN

Saya Infak: RM30
Saya Infak: RM 60
Saya Infak: RM 100
Saya Infak: RM 300
Saya Infak: RM 500
Saya Infak: RM 1000
Saya Infak: RM 5000
Clear

Bumi Gaza, Palestin, Syawal 2021/1442H tahun ini disambut dengan linangan air mata meratapi pemergian ibu ayah, adik, kakak ,abang ,pakcik dan makcik, sahabat handai yang gugur syahid akibat kekejaman tentera israel  bermula pada Hujung Ramadhan 2021/1442H. Rumah-rumah kediaman musnah terkena bedilan bom/roket,ramai anak menjadi yatim.

 

11 mei 2021, pesawat udara israel mengebom gaza palestin, terkena rumah-rumah kediaman dan penempatan pelarian palestin

 

bayi gaza palestin mati dibom israel yayasan ammirul ummah cinta gaza malaysia aman palestin cakna palestin aid4palestin yayasan amal tabung derma palestin
Gaza, Seorang bayi “Ibrahim Al-Rantisi” telah terbunuh akibat serangan udara Pesawat Israel. – 1 Syawal 2021 / 1442H

 

ANAK..RUMAHMU DIBOM! MAYAT BAYI MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA,PALESTIN 11 MEI 2021
ANAK..RUMAHMU DIBOM! MAYAT BAYI MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA,PALESTIN 11 MEI 2021
ANTARA MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA 11 MEI 2021

 

ANTARA MANGSA SERANGAN UDARA ISRAEL DI GAZA 11 MEI 2021

 

Orang-orang yang berkabung membawa jenazah Hussein Hamad Palestin berusia 11 tahun, yang terbunuh dalam serangan udara Israel di Jalur Gaza, semasa upacara pengkebumiannya di Khan Yunis, Gaza, 11 Mei 2021.

 

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ Ibu kepada kanak-kanak Palestin, Hussien Hamad 11 tahun, yang maut dalam serangan udara israel pada 11 Mei 2021, dihibur oleh orang yang berkabung semasa pengkebumiannya di Beit Hanoun di utara Gaza. AFP
wanita palestin gaza menangis 2021 yayasan ammirul ummah tabung derma gaza palestin imbnet esedekah e-sedekah
Syawal Yang Suram…Kaum wanita di gaza palestin meratapi kematian suami,anak cucu, ahli keluarga dan jiran mereka yang syahid akibat kekejaman tentera Zionis Israel. Rumah2 mereka dibom oleh pesawat zionis.
Rumah-rumah umat islam gaza palestin musnah dibom oleh pesawat tentera zionis israel

 

Hari raya mereka suram dan dilanda duka diburu maut tidak seperti kita yang hanya dikenakan perintah PKP dan masih boleh beraya, menjamu selera bersama keluarga,tidur lena.

Yayasan Ammirul Ummah selaku NGO antarabangsa yang juga aktif di Gaza Palestin mengajak seluruh umat islam untuk infak bagi bantuan kemanusiaan untuk makanan, ubat-ubatan untuk umat islam di Gaza, Palestin melalui PROGRAM SYAWAL BERDARAH DI GAZA,PALESTIN, TABUNG KECEMASAN MISI BANTUAN KEMANUSIAAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH ini.

Sumbangan juga boleh disalurkan menerusi akaun bank Yayasan Ammirul Ummah
Maybank: 563019271201
CIMB Bank : 8603338218
Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal.

 

 

surah al imran 169 yayasan ammirul ummah fatijja esedekah wakaf infak tabung derma gaza palestin
Janganlah kamu mengira bahwa orang-orang yang gugur di jalan Allah itu mati; bahkan mereka itu hidup disisi Tuhannya dengan mendapat rezeki. – Surah Al-Imran ayat 169

 

surah at-talaq ayat seribu dinar 2 dan 3 yayasan ammirul ummah wakaf al-quran nusantara wakaf bina dan baiki masjid wakaf quran

Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”

 

 

 

 

surah Al-Baqarah Ayat-261 sedekah infak yayasan ammirul ummah 2021 2022 2023 2024 2025 wakaf quran
Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Dalam banyak-banyak amalan kebaikan, akan ada manusia ketika di dunia dulu sangat berat untuk bersedekah. Namun, ketika menghadapi saat kematiannya, dia merayu kepada Allah supaya ditangguhkan seketika supaya dia dapat berbuat demikian.

Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: “Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

Manusia hanya akan tahu kehebatan dan ketinggian amalan sedekah itu selepas mereka meninggal dunia. Sedekah digambarkan sesuatu yang sangat luar biasa.

Mengikut perkiraan asas matematik, apabila satu tolak satu, maka hasilnya adalah kosong. Bagaimanapun, tidak bagi amalan sedekah kerana perkiraan (1-1) itu akan jadi 10 sehingga 700.

 

Demikian besarnya ganjaran pahala dijanjikan Allah kepada hamba-Nya yang bersedekah dan berinfak di jalan Allah.

Bersedekah dan berinfak tidak akan sesekali menyebabkan harta seseorang itu semakin berkurangan, namun ia dapat memperkayakan hati, membersihkan harta, memanjangkan usia serta melancarkan rezeki yang dikurniakan Allah.

Sebab itu, bagi menyelesaikan pelbagai masalah dalam kehidupan kita hari ini, sedekah adalah jalan penyelesaiannya. Secara logiknya, apabila berada dalam kekurangan, pasti kita mengharapkan orang lain memberikan sesuatu.

Bagaimanapun, perkara itu perlu diubah. Kita perlu berusaha untuk bersedekah walaupun dalam keadaan kekurangan selain meyakini amalan itu menyebabkan diri kita akan memperoleh banyak kelebihan.

 

7 Nasihat Dari Kubur

 

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD.
2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka LUASKAN aku dengan ber SILATURAHIM.
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka RAMAIkanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR’AN.
4). Aku adalah tempatnya binatang-binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH
5). Aku yang menyepitkanmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
6). Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..
7). Aku adalah tempat Munkar dan Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah “LAILAHAILALLAH”..

 

YAYASAN AMMIRUL UMMAH SENARAI YAYASAN KEBAJIKAN NGO MALAYSIA INDONESIA GAZA PALESTIN IMBNET WORLDWIDE CHARITY ORGANIZATION - GAZA PALESTIN, PALESTINE

 

Selamatkan GAZA & PALESTIN BERSAMA YAYASAN AMMIRUL UMMAH

#Aid4Palestine

#SaveGaza
#Aid4Gaza
#FreePalestine
#PalestinBumiSyuhada

 

 

 

Mohon bantu saudara kita (anak-anak kecil,orang-orang tua,keluarga) di bumi Gaza Palestin yang kini diserang oleh tentera israel.Ramai kanak-kanak terbunuh,ibu-ibu,ayah-ayah,remaja-remaja dan ramai anak menjadi yatim.