Infak Sedekah Bulan Muharram 1443H

Saya Infak / Sedekah: RM 30
Saya Infak / Sedekah: RM 60
Saya Infak / Sedekah: RM 90
Saya Infak / Sedekah: RM 150
Saya Infak / Sedekah: RM 300
Saya Infak / Sedekah: RM500
Saya Infak / Sedekah: RM 1000
Saya Infak / Sedekah: RM 5000
Clear

Infak Sedekah Bulan Muharram 1443H

Alhamdulillah, kita masih diberi kesempatan untuk hidup dibumi Allah s.w.t pada Tahun Baru Hijrah 1443H ini. Marilah kita bersama berazam untuk infak/sedekah  membuat amal jariah sebanyak mungkin pada tahun 1443H ini untuk mendapat rahmat dan keberkatan hidup di dunia dan bekalan di akhirat dari Allah s.w.t

 

surah al baqarah sedekah - yayasan ammirul ummah“Perumpamaan nafkah yang dikeluarkan oleh orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap- tiap bulir seratus biji Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah maha luas karunia-Nya lagi maha mengetahui.” – AL-QURAN / Surah Al-Baqarah ayat 261″

 

Mari bersama Yayasan Ammirul Ummah untuk Infak Sedekah sempena Bulan Muharram 1443H ini.Infak/Sedekah anda akan disalurkan untuk semua program kebajikan dan pembangunan umat islam seperti Wakaf Al-Quran,Bantuan Kerusi Roda Untuk Orang Kurang Upaya (O.K.U), Food Bank COVID-19, Wakaf Bina/Baiki Masjid, Dapur Gaza, Palestin,Misi Kemanuiaan Covid-19, dan lain-lain.Insyallah.

Infak,Sedekah dan Wakaf wang tunai anda juga boleh diniatkan atas nama ibu-bapa /kaum keluarga yang masih hidup atau sudah meninggal dunia.

 

wakaf quran nusantara yayasan ammirul ummah 2021 2022 GORONTALO 1

 

Antara anak-anak muslim di indonesia yang menerima wakaf quran seliaan yayasan ammirul ummah

 

 

Wakaf Al Quran Ummah Wakaf Al Quran Nusantara Yayasan Ammirul Ummah E Sedekah Esedekah Infak Fatijja Digital

 

Wakaf Al Quran Nusantara Malaysia Indonesia World Charity Fund Yayasan Ammirul Ummah Imbnet Mohd Kamal Ismail Afmy KAMMI (Kesatuan Aksi Mahasiswa Muslim Indonesia (7)
Infak dan Sedekah anda akan disalurkan untuk Wakaf Quran di rantau Nusantara.- Foto penerima Al-Quran Wakaf Yayasan Ammirul Ummah di Indonesia
yayasan ammirul ummah, Wakaf Al-Quran Nusantara,Wakaf Al Quran Yayasan Ammirul Ummah Banner Ads Esedekah Fatijja Digital Surah Al Alaq 2021 2022 Wakaf Al Quran Ramadan 1442 1443 2021 2022,Wakaf Quran Malaysia,Program Wakaf Mushaf Al-Quran,mobileapp.worldcharityfund.net,worldcharityfund.net,esedekah.com.my,esedekah,fatijja digital,imbnet,harian metro,covid-19,wakaf quran ramadan,wakaf al- quran ramadan,wakaf al- quran ramadan 2021,wakaf al- quran ramadan 1442,wakaf al- quran ramadan 1443,imancare
Wakaf,Infak dan Sedekah Anda Amat Diperlukan Untuk Cetak dan Edar Al-Quran ini ke, sebanyak lebih 1 juta naskah diperlukan setiap tahun,

 

INFAK/SEDEKAH WAKAF BINA/BAIKI MASJID DI SELURUH PELOSOK INDONESIA

Di bawah ini adalah senarai masjid,surau dan madrasah untuk proses pembinaan/baik pulih /bina semula dan pembesaran di bawah seliaan Yayasan Ammirul Ummah. Kami kekurangan dana untuk siapkan masjid-masjid ini dan kami mengajak seluruh umat islam untuk bantu siapkan rumah Allah ini,Insyallah.

 1. Masjid Miftahul Jannah, Donggala,Sulawesi Tengah,Indonesia. – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 2. Masjid Nurul Islam, Daerah Mamuju, Sulawesi Selatan. – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 3. Masjid Nurul Iman, Jambi,Sumatera – Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 4. Masjid Al-Istighfar, Donggala, Sulawesi Selatan  – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 5. Masjid Al-Faruq, Lombok Utara . – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 6. Masjid Al Muqoramah, Sulawesi – Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 7. Masjid Nurul Mujahidin, Sulawesi – Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 8. Masjid Al Abdillah, Manggarai,Nusa Tenggara – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 9. Masjid DaarurRahman, Jakarta- Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 10. Masjid Madrasah Al Muslimin, Sumatera – Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 11. Masjid Jami’atul Huda, Aceh- Masjid Uzur,Lama,Sempit, Dalam Pembinaan, Belum Siap
 12. Masjid Miftahussudur,Nusa Tenggara Timur . – Musnah Dilanda Gema Bumi, Dalam Pembinaan, Belum Siap
Wakaf Bina Masjid Yayasan Ammirul Ummah,Masjid Miftahussudur,Nusa Tenggara Timur-, Foto Tahun 2021
INFAK/SEDEKAH DIPERLUKAN UNTUK BINA SEMULA MASJID UZUR/LAMA- Masjid Miftahussudur,Nusa Tenggara Timur,Indonesia-, Foto Tahun 2021
Foto Tahun 2021, INFAK/SEDEKAH DIPERLUKAN UNTUK BINA SEMULA – Kariah Jemaah Masjid Miftahussudur,Nusa Tenggara Timur,Indonesia.
wakaf-bina-dan-baiki-masjid-yayasan-ammirul-ummah-masjid-miftahul-jannah-desa-batusuya-goo-donggala-sulawesi-tengah-indonesia
Bina Semula Masjid Miftahul Jannah, Donggala,Sulawesi Tengah Indonesia yang musnah akibat gempa bumi tahun 2018 – Masjid belum siap/ dalam proses pembinaan tahun 2021

 

2021 – Masjid Al-Istighfar, Donggala, Sulawesi Selatan dalam proses pembinaan selepas musnah akibat gempa bumi yang melanda tahun 2018.Infak/Sedekah/Wakaf Dana diperlukan untuk siapkan masjid ini untuk kegunaan umat islam sekitar kampung ini.

 

Anda boleh terus bersedekah/infak/wakaf melalui aplikasi e-Sedekah ini (kemudahan fpx internet banking) atau depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

*Maybank: 563019271201
*CIMB Bank : 8603338218

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Kami, Yayasan Ammirul Ummah – +60139863106

 

 

yayasan ammirul ummah - wakaf al-quranBarang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.
Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. – Surah Al Talaq  2-3

 

 

 

surah Al-Baqarah Ayat-261 sedekah infak yayasan ammirul ummah 2021 2022 2023 2024 2025 wakaf quran
Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Dalam banyak-banyak amalan kebaikan, akan ada manusia ketika di dunia dulu sangat berat untuk bersedekah. Namun, ketika menghadapi saat kematiannya, dia merayu kepada Allah supaya ditangguhkan seketika supaya dia dapat berbuat demikian.

Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: “Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

Manusia hanya akan tahu kehebatan dan ketinggian amalan sedekah itu selepas mereka meninggal dunia. Sedekah digambarkan sesuatu yang sangat luar biasa.

Mengikut perkiraan asas matematik, apabila satu tolak satu, maka hasilnya adalah kosong. Bagaimanapun, tidak bagi amalan sedekah kerana perkiraan (1-1) itu akan jadi 10 sehingga 700.

 

Demikian besarnya ganjaran pahala dijanjikan Allah kepada hamba-Nya yang bersedekah dan berinfak di jalan Allah.

Bersedekah dan berinfak tidak akan sesekali menyebabkan harta seseorang itu semakin berkurangan, namun ia dapat memperkayakan hati, membersihkan harta, memanjangkan usia serta melancarkan rezeki yang dikurniakan Allah.

Sebab itu, bagi menyelesaikan pelbagai masalah dalam kehidupan kita hari ini, sedekah adalah jalan penyelesaiannya. Secara logiknya, apabila berada dalam kekurangan, pasti kita mengharapkan orang lain memberikan sesuatu.

Bagaimanapun, perkara itu perlu diubah. Kita perlu berusaha untuk bersedekah walaupun dalam keadaan kekurangan selain meyakini amalan itu menyebabkan diri kita akan memperoleh banyak kelebihan.

 

7 Nasihat Dari Kubur

 

1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yang gelap, maka terangilah aku dgn TAHAJUD.
2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka LUASKAN aku dengan ber SILATURAHIM.
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka RAMAIkanlah aku dengan perbanyak baca AL-QUR’AN.
4). Aku adalah tempatnya binatang-binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH
5). Aku yang menyepitkanmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
6). Aku adalah tempat untuk merendammu dengan cairan yang sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dengan PUASA..
7). Aku adalah tempat Munkar dan Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah “LAILAHAILALLAH”..
WAKAF QURAN . WAKAF AL-QURAN, WAKAF QURAN RAMADAN . WAKAF AL-QURAN RAMADHAN . WAKAF AL-QURAN NUSANTARA . WAKAF AL-QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH . WAKAF QURAN IMAN CARE . WAKAF QURAN MALAYSIA WAKAF QURAN INDONESIA